Ohayoo, Konnichi wa, Konban wa

Ей, фенове на Анимето и Мангата! Добре дошли и вече в новият блог на нашия форум www.anime-manga.forummotion.com
*За повече разнообразие добавихме и Азиатски филмчета 8D (fun right?)
С удоволствие чакаме и вашите заявки за преводи на някое аниме, манга или Азиатски филми!

понеделник, 30 май 2011 г.

Gintama

Новини - 4

Започвайки сравнително бавно, първо запознавайки ни с героите си, не след дълго Gintama (Сребърна душа) се превръща в едно от най-добрите комедийни аниме и манга франчайзи правени някога, а и може би една от най-добрите комедии изобщо. Има хумор за всеки — от най-обикновен ситуационен, през черен, та дори на моменти и тоалетен. Анимето има обаче какво още да покаже освен гореизброените.

На моменти може да бъде добра стопляща сърцето драма, в други случаи може да клони към дълбоки философски прозрения, и дори има някои страхотно направени битки. Анимето е главно епизодично, което означава, че повечето епизоди са сами за себе си, без да са свързани (освен посредством еднаквите персонажи). Дори и така с времето можем да усетим развитието на героите и света на Gintama, а най-вече и постоянно увеличаващото се цялостно ниво на анимето, преминавайки многократно границите на повечето манги в Shonen Jump, обикновено лимитирани (ограничаващи се) с баналности и стереотипи.

Gintama съдържа и сюжетни арки, поредици от свързани помежду си епизоди, които обаче но са много на брой и обикновено включват едва по 4–5 епизода, като могат да бъдат както сериозни, така и комедийни.

Хидеаки Сорачи (Hideaki Sorachi), мангаката на Gintama, е роден през 1979 г., като от малък обичал мангите и се опитвал да пише такива, като странният му хумор произхожда още оттогава. Самият той се изобразява като горила в произведенията си. Преди Gintama авторът има само една единствене one-shot манга с името Dandylion, като могат да се видят някои явни прилики между героите в нея и тези в Gintama.

През 2003 г. вървяла телевизионна драма за Шинсенгуми, която била много популярна, и редактора на Сорачи поискал от него да напише нещо за Шинсенгуми, което си проличава в първите епизоди на Gintama. По-късно обаче Сорачи продължава творбата напълно по свой вкус — така, както иска. Реално е искал да започне манга, с която да се гаври с популярната поредица „Хари Потър”. И така, чрез Gintama Сорачи се превръща в един от най-известните, креативни и забавни мангаки живеля някога…

В момента анимето Gintama е завършено (с 201 епизода), но мангата продължава, като тази година на 04.04. ще започва продължението на анимето под името Gintama (2011).

Както обикновено, можете да намерите анимето, OST-а и мангата в раздел „Download”, или да прочетете мангата онлайн от самия сайт (раздел „Манга онлайн” → Gintama)!

За повече информация за самата творба, моля, посетете раздел „Анимепедия”.

* * *

Очаквайте в най-скоро време добавянето на три нови ongoing анимета! Имената им са следните:Gosick, Level E и Mahou Shoujo Madoka Magica.
(
Автор: djhot.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар